Leeuw Auw Wieverbal in originele vorm in 2022

De organisatie achter het oudste open lucht carnavalsevent van Limburg, het Leeuw Auw Wieverbal, heeft vandaag het besluit genomen dat het traditionele event op de donderdag voor carnaval in elk geval in 2022 wordt georganiseerd. Rekening houdend met de actuele, en toekomstige corona maatregelen heeft de organisatie, die in handen is van de Stichting Valkenburgse evenementenvrienden, besloten het feest in 2022 te organiseren op het moment dat er ook “maar de kleinste denkbare mogelijkheid zich voordoet””.

Ervan uitgaande dat tijdens carnaval 2022 de mogelijkheden voor een volledig Leeuw Auw Wieverbal te beperkt zijn is er nu voor gekozen een eerste alternatieve datum te bepalen: VRIJDAG 25 MAART openingsavond van het Half vasten weekend. Dat betekent dan ook dat het Leeuw AUW Wieverbal in de volle omvang wordt georganiseerd: Op het Walramplein en in de Grotestraat.

Mocht de datum 25 maart in verband met de dan geldende coronamaartregelen alsnog niet tot de mogelijkheden behoren dan wordt er een nieuwe datum voor 2022 bepaald. Alle opties worden daarbij open gehouden.

De organisatie heeft voor deze strategie gekozen omdat men van mening is dat er een stip aan de horizon moet worden gezet. Valkenburg is afgelopen jaar op vele fronten getroffen: corona, wateroverlast en recent het ineenstorten van de kerstperiode in het toeristenstadje.

“Ondernemers, inwoners, bezoekers, (landelijke) artiesten en carnavalisten hebben ons de laatste maanden regelmatig benaderd om het Leeuw Auw Wieverbal in 2022 te organiseren; er is veel behoefte aan een evenement dat verbindt en verbroedert en een richtpunt wordt” aldus Richard van Beek, voorzitter van de organiserende stichting.

Dat was de aanleiding dat er is besloten dat er in 2022 een Leeuw Auw Wieverbal wordt georganiseerd. Ondernemers en sponsoren zijn blij met dit besluit en hebben hun medewerking toegezegd. De gemeente Valkenburg heeft aangegeven de medewerking te verlenen bij het creatief zoeken naar de geschikte datum , uiteraard rekening houdend met de coronamaatregelen.

Het leeuw Auw Wieverbal wordt in Valkenburg sinds 1964 georganiseerd en trekt jaarlijks 20.000 bezoekers. Het event wordt georganiseerd op twee locaties: in de Grotestraat en op het Walramplein waar een groot artiestenprogramma wordt gepresenteerd. Carnavalisten uit heel limburg komen traditioneel de donderdag voor carnaval naar Valkenburg en het Leeuw Auw Wieverbal zich met trots het “oudste openlucht carnavalsevent van Limburg” noemen.