Auwwieverbal2018-01-30T09:55:25+00:00

AUW WIEVERBAL

DE TRADITIE

SPONSOR WORDEN?

Dit jaar op 23 februari 2017 vieren we het 53ste Auw Wieverbal. In 2014 vierde het AW bal het 50- jarige jubileum. Een uniek feit in de Limburgse carnavalshistorie. Waar diverse initiatieven al na enkele jaren stoppen is het Auw Wieverbal een echte blijver gebleken. In 1964 werd door horecaondernemer Guus Stevens (en stadsprins 1964!) gestart in het centrum van Valkenburg.

De donderdag voor carnaval werd door Guus als “ideale dag” aangemerkt. Een vooruitziende blik van deze sympathieke Valkenburger want tot de dag van vandaag ervaart de carnavalist deze dag als een uitstekende opwarmer van de carnaval.

Sinds 2008 heeft de Stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden op verzoek van de gemeente Valkenburg aan de Geul de organisatie op zich genomen. Reden: te veel bezoekers op een kleine ruimte. De Stichting heeft het Leeuw Auw Wieverbal verspreid over meerdere plaatsen in het centrum. Het hoofdpodium bevindt zich op het Walramplein waar alle Limburgse topartiesten optreden.

De Stichting is trots op het feit dat Leeuw Bier zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan het AuwWieverbal. De Gemeente Valkenburg heeft het Leeuw Auw Wieverbal aangemerkt als een beeldbepalend evenement in de stad en de financiele steun toegezegd.  Falcon Radio is wederom mediapartner van ons evenement.

Het Leeuw Auw Wieverbal zal ook dit jaar weer live worden uitgezonden. (meer informatie over de live uitzending onder het kopje Live Stream)

HOOFDSPONSORS
SPONSOR WORDEN?